ΦόρουμΦόρουμ  Το site μαςΤο site μας  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Πείτε μας την γνώμη σας
polls & surveys

Μοιραστείτε | 
 

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 21
Βαθμοί : 63
Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2009
Τόπος : Αφγανιστάν

ΔημοσίευσηΘέμα: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ   07.01.10 22:49

Αν σ αρεσει η μαγειρική και τα γλυκά...πες μας τα μυστικά σου να μαθαίνουμε και εμείς.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://didymateichi.fforum.biz
vicky



Αριθμός μηνυμάτων : 133
Βαθμοί : 179
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : Διδυμότειχο

ΔημοσίευσηΘέμα: Θρακιώτικη κουζίνα   09.01.10 10:12

Μπάμπω

Υλικά

1 κιλό κομματιασμένο συκώτι
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια πλιγούρι
2 πράσα
2 κρεμμύδια, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο,
1 ποτήρι νερό
4 χοιρινά έντερα

Εκτέλεση

- Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα έντερα, τα αφήνουμε 2-3 ώρες σε ασβεστόνερο και τα ξεπλένουμε.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε για μια ώρα περίπου σε ξύδι τα ξεπλένουμε και πάλι και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με το μίγμα.

Για το μείγμα ...
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το κρέας και το συκώτι, με το μπαλταδάκι και τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί, και στη συνέχεια παίρνουμε ένα χωνί και με αυτό γεμίζουμε τα έντερα.
- Τα δένουμε στις άκρες με σπάγκο.
- Τα βράζουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι και νερό και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου που ψήνονται μαζί ή με ρύζι, σαλάτα λάχανο νωπό, ή τουρσί με κόκκινο καυτερό πιπέρι και κόκκινο κρασί.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vicky



Αριθμός μηνυμάτων : 133
Βαθμοί : 179
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : Διδυμότειχο

ΔημοσίευσηΘέμα: Θρακιώτικη κουζίνα   09.01.10 10:19

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Συστατικά

* 1,5 κούπα καρύδια
* 1 κουτ. σούπας ξύδι
* 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* μισή κούπα νερό
* μισό κουτ. γλυκού αλάτι
* 2-3 σκελίδες σκόρδο
1. Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
2. Το ξύδι και το αλάτι τα αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αν μας φανεί πολύ πηκτή την αραιώνουμε με λίγο νεράκι ακόμη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vicky



Αριθμός μηνυμάτων : 133
Βαθμοί : 179
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : Διδυμότειχο

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ   09.01.10 10:39

Μικίκια



Υλικά:
2 ½ ΠΟΤΉΡΙΑ ΝΕΡΌ ΧΛΙΑΡΌ
1 ΚΙΛΌ ΑΛΕΎΡΙ
40 – 50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΜΑΓΙΆ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΤΗΣ ΣΟΎΠΑΣ ΜΈΛΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΚΟΦΤΌ ΑΛΆΤΙ



Εκτέλεση: Διαλύουμε τη μαγιά, το μέλι και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρις ότου ενωθούν καλά, χωρίς να υπάρχουν σβόλοι στη ζύμη. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Σε αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό (χλιαρό). Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει η ζύμη βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι από τη ζύμη και το πλάθουμε στην παλάμη μας με τον ίδιο τρόπου που πλάθουμε τα γνωστά κεφτεδάκια. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε μία τρύπα στη μέση και καθώς το ταλαντεύουμε στα δάχτυλα μας για να γίνει μεγαλύτερο η το άνοιγμα, το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Με αυτό τον τρόπο τηγανίζουμε όλα τα ΜΙΚΙΚΙΑ και τα σερβίρουμε ζεστά κυρίως με μέλι ή ότι άλλο μας αρέσει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vicky



Αριθμός μηνυμάτων : 133
Βαθμοί : 179
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : Διδυμότειχο

ΔημοσίευσηΘέμα: Θρακιώτικη κουζίνα   09.01.10 10:41

Λαγγίτες



Υλικά: 40 – 50 gr μπυρομαγιά
3 αυγά
1 κιλό αλεύρι
χλιαρό νερό όσο πάρει
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι



Γέμιση: Βάζουμε λίγο χλιαρό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχει χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσοχή τα αυγά πρέπει να χτυπηθούν καλά για να μη κόψουν όταν τα βάλουμε στο χλιαρό νερό. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Όταν το αλεύρι ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό ως που να έχουμε ένα πηκτό χυλό. Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Όταν φουσκώσει, η επιφάνεια του γεμίζει με φυσαλίδες και είναι έτοιμο να αρχίσουμε να "ρίχνουμε" (όπως έλεγαν) τις λαγγίτες.
Για το ψήσιμο θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο θα αλείψουμε με βιτάμ και θα το αφήσουμε να καεί καλά. Αν το βιταμ που έχουμε βάλει είναι πολύ (δε θέλουμε να φαίνεται) καλό είναι να το σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχει παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα λίγο χυλό και τον απλώνουμε στον πάτο του τηγανιού. Με μια ξύλινη σπάτουλα σηκώνουμε λίγο την άκρη της λαγγίτας και ελέγχουμε αν έχει ψηθεί. Αν έχει ψηθεί την γυρνάμε από την άλλη πλευρά. τις σερβίρουμε με μέλι και καρύδια, μερέντα ή ότι άλλο επιλέξει ο καθένας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vicky



Αριθμός μηνυμάτων : 133
Βαθμοί : 179
Ημερομηνία εγγραφής : 02/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : Διδυμότειχο

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ   11.01.10 0:16

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά 2 κιλά λάχανο τουρσί
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
2 με 3 μικρές πιπεριές καυτερές ( προαιρετικά)
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1,5 κιλό χοιρινό, κατά προτίμηση ωμοπλάτη, κομμένο σε μερίδες
χυμό δύο λεμονιών
αλάτι και μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση: Κόβουμε το λάχανο όπως στη σαλάτα, αλλά πιο χοντρό, στραγγίζουμε το νερό που έχει. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάχανο, ρίχνοντας τον πολτό της ντομάτας το σκεπάζουμε και το μαλακώνουμε στο λάδι για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι και με την καυτερή πιπεριά. Αφού ροδίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο, βάζουμε το χυμό του λεμονιού το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τα Δίδυμα Τείχη|Αρχική :: ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ-
Μετάβαση σε: